Info


DIJKPOP Roosendaal open air is een gratis toegankelijk festival wat alweer vanaf 2007 wordt georganiseerd naast het wijkhuis ‘t Dijksteeke in de wijk Kortendijk.
Het festival is een particulier initiatief wat is ontstaan uit popworkshops en erop gericht om jonge, startende maar ook volwaardige bands en muzikanten een podium te bieden.

Door jaarlijks DIJKPOP Roosendaal te organiseren geven we deze jonge startende muzikanten een kans zich te presenteren in het Roosendaalse. tevens dient het project als mogelijke stageplaats voor muziek gerelateerde opleidingen. Bijna jaarlijks hebben we dan ook een stagiair(e) om studiepunten te verkrijgen.

We bieden de bands een volledige backline waarop ze kunnen inpluggen en spelen, het geheel wordt professioneel ondersteund door AMW (Ton v Weijenhove) uit Roosendaal.
In de afgelopen jaren is Dijkpop Roosendaal sterk gegroeid en spelen er bands afkomstig uit heel Nederland en België. Tevens zijn er enkele van “onze” talenten doorgedrongen tot de top in Nederland, o.a. een tweede plaats bij de voice of Holland, en 2 plaatsen op North sea Jazz. Ook heeft het in een aantal gevallen geleid tot het volgen en afronden van een muzikale opleiding. Een resultaat waar we z’n allen erg trots op mogen zijn.